Tony Blair a demisionat din funcţia de emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu

Fostul premier britanic Tony Blair a demisionat, miercuri, din funcţia de emisar special al Qvartetului pentru Orientul Mijlociu, după opt ani de eforturi pentru dezvoltarea economică a regiunii şi pentru consolidarea instituţiilor Autorităţii Palestiniene, informează cotidianul Jerusalem Post.

106 afișări
Imaginea articolului Tony Blair a demisionat din funcţia de emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu

Tony Blair (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tony Blair i-a trimis demisia secretarului general ONU, Ban Ki-moon. Blair va rămâne în funcţie până pe 30 iunie.

Reprezentanţii Qvartetului pentru Orientul Mijlociu - SUA, ONU, UE şi Rusia - se vor reuni miercuri, cu ocazia şedinţei Comisiei de contact ad hoc (AHLC), care se ocupă de finanţarea Autorităţii Palestiniene.

"Tony Blair va continua să fie implicat, la nivel informal, pentru ajutarea comunităţii internaţionale să obţină progrese în procesul diplomatic israelo-palestinian", a declarat un apropiat al fostului premer britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici