Tony Blair: Ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea

Fostul premier britanic Tony Blair a declarat, luni, la o conferinţă susţinută la Bucureşti, că ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea şi că potenţialul ţării noastre este unul imens.

1783 afișări
Imaginea articolului Tony Blair: Ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea

Tony Blair: Ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aţi trecut prin schimbări imense în ultimii 20-25 de ani. Şi noi am făcut schimbări. Am învăţat foarte mult unii de la alţii şi, de fapt, dacă stai să te gândeşti, aveţi un imens potenţial economic şi nu numai", a spus Tony Blair, răspunzând unei întrebări despre legăturile dintre România şi Marea Britanie.

Fostul premier a apreciat că ţările asemenea României învaţă lumea ce înseamnă libertatea.

"Ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea pentru că ştiţi ce nu înseamnă libertatea, dar ştiţi şi ce înseamnă ea", a spus Blair.

El a adăugat că a citit despre istoria României şi că a aflat astfel despre evenimentele prin care poporul român a trecut şi a apreciat că este nevoie de curaj pentru a face faţă unor astfel de provocări.

"Eu am foarte multă încredere. Dacă este să comparaţi unde aţi fost şi unde sunteţi, aveţi de ce să fiţi mândri", a spus Tony Blair.

Conferinţa "The Future of Europe in the new global order" susţinută de fostul premier Tony Blair a fost organizată de Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală şi Center for American Progress.

Printre participanţii la eveniment s-au numărat foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi foştii premieri Petre Roman, Victor Ciorbea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici