Traficul aerian din Marea Britanie, ÎNCHIS timp de 35 de minute din cauza unei defecţiuni informatice

Traficul aerian în zona Londrei a fost închis brusc, vineri după-amiază, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic pentru control aerian, anunţă Eurocontrol, instituţia care gestionează traficul aerian în Europa.

498 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian din Marea Britanie, ÎNCHIS timp de 35 de minute din cauza unei defecţiuni informatice

Traficul aerian din Marea Britanie, ÎNCHIS parţial din cauza unei defecţiuni informatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 20:21 - Spaţiul aerian britanic a fost redeschis; numeroase avioane continuă să aibă întârzieri

Spaţiul aerian britanic a fost redeschis în totalitate, vineri seară, după remedierea unei defecţiuni la sistemul informatic, dar numeroase avioane au întârzieri pe aeroporturile din regiunea Londra, relatează ABC News.

Defecţiunea s-a produs în jurul orei 15.30 (17.30, ora României), iar sistemul informatizat de dirijare a traficului aerian a fost oprit 35 de minute.

Chiar dacă spaţiul aerian a fost redeschis, numeroase zboruri continuă să aibă întârzieri pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted şi Luton.

"Prezentăm scuze pentru întârzieri şi pentru toate problemele generate de acestea", a anunţat Autoritatea aeronautică britanică.

Traficul aerian în zona Londrei a fost închis brusc, vineri după-amiază, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic pentru control aerian.

"Există o defecţiune la sistemul informatizat care gestionează traficul aerian în Marea Britanie. Toate sistemele de trafic aerian din zona Londrei sunt închise până la ora 19.00" (21.00, ora României), a comunicat Eurocontrol.

Cursele aeriene cu aterizare şi decolare de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted şi Luton fie au întârzieri, fie au fost anulate. Sute de zboruri sunt afectate de această problemă tehnică.

Asociaţia globală pentru control aerian (NATS) a confirmat restricţiile apărute în spaţiul aerian britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici