Tragedia din Bangladesh: Proprietarul imobilului care s-a prăbuşit a fost arestat la frontiera cu India

Autorităţile din Bangladesh au anunţat duminică arestarea proprietarului imobilului de opt etaje care s-a prăbuşit miercuri, în apropiere de Dhaka, un accident soldat cu sute de morţi şi răniţi în rândul muncitorilor în confecţii ce lucrau pentru firme occidentale importante.

773 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Bangladesh: Proprietarul imobilului care s-a prăbuşit a fost arestat la frontiera cu India

Tragedia din Bangladesh: Proprietarul imobilului care s-a prăbuşit a fost arestat la frontiera cu India (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"El a fost arestat şi va fi judecat", a anunţat adjunctul ministrului de Interne Shamsul Haque Tuku într-o conferinţă de presă, referindu-se la Sohel Rana, un om de afaceri care este membru al partidului aflat la putere, suspectat că a încălcat prevederile referitoare la construcţii în vigoare în ţara sa.

Directorul unei unităţi de elită din cadrul poliţiei din Bangladesh Mukhlesur Rahman a declarat pentru AFP că "Rana a fost arestat la frontieră, la Benapole". "El este adus la Dhaka cu elicopterul", a adăugat oficialul.

Benapole este cel mai important post de la frontiera dintre Bangladesh şi India.

Trei proprietari de ateliere prezente în cadrul Rana Plaza, la Savar, la periferia capitalei, au fost arestaţi sâmbătă pentru "omucidere prin imprudenţă".

Unul dintre ei este Aminul Islam, un asociat al unui spaniol, David Mayor, considerat drept unul dintre principalii suspecţi şi căutat de către autorităţi.

David Mayor este directorul general al firmei Phantom-Tac, o societate deţinută cu părţi egale de Phantom Apparels (Bangladesh) şi Textile Audit Company (Spania), care ocupa o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi în imobilul care s-a prăbuşit, potrivit site-ului companiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici