Trei morţi şi 400.000 de sinistraţi în Mexic, din cauza ploilor

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 400.000 au rămas fără adăpost după ploile torenţiale care s-au abătut în ultimele zile asupra sudului Mexicului, au anunţat luni seara autorităţile.

11 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi 400.000 de sinistraţi în Mexic, din cauza ploilor

Trei morţi şi 400.000 de sinistraţi în Mexic, din cauza ploilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit protecţiei civile, 80.000 de locuitori au fost afectaţi numai în statul Oaxaca (sud), unde au murit două persoane.

În statul vecin, Guerrero, a fost semnalat cel puţin un mort, în timp ce în statul Veracruz (est), protecţia civilă a anunţat 200.000 de sinistraţi şi 10.000 de persoane evacuate.

În Tabasco (sud-est), situat la frontiera cu Guatemala, au fost afectate 124.000 de persoane. Preşedintele Felipe Calderon este aşteptat aici marţi.

Ploi torenţiale s-au abătut în ultimele zile asupra sudului Mexicului, unde numeroase râuri au ieşit din matcă.

Situaţia s-ar putea agrava în orele următoare, din cauza depresiunii formate în Oceanul Pacific şi a furtunii tropicale Hermine.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în nord-estul ţării, unde Hermine, care vine din Golful Mexic, a atins coastele luni seara.

Hermine ar putea provoca o hulă puternică, tornade şi alunecări de teren, apreciază Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami.

Guatemala, statul vecin cu Mexic, anunţa luni 45 de morţi ţi 15 dispăruţi în urma ploilor care au provocat alunecări de teren şi pagube de jumătate de miliard de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici