Trump „nu este interesat” de reluarea negocierilor acordului comercial SUA-China

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că s-a opus renegocierii acordului comercial „Faza 1” SUA-China, după ce un cotidian controlat de statul chinez a raportat că unii consilieri guvernamentali de la Beijing au cerut să aibă loc noi negocieri şi, eventual, să invalideze acordul, potrivit Reuters.

2304 afișări
Imaginea articolului Trump „nu este interesat” de reluarea negocierilor acordului comercial SUA-China

Trump „nu este interesat” de redeschiderea acordului comercial SUA-China după raportul nemulţumirii de la Beijing

Trump, care însuşi a luat în considerare renunţarea la pactul semnat în ianuarie, a anunţat printr-un comunicat de presă de la Casa Albă că doreşte să vadă dacă Beijingul a respectat acordul pentru a creşte masiv achiziţiile de bunuri din SUA.

"Nu deloc. Nici măcar un pic. Nu mă interesează. Am semnat o înţelegere. Am auzit şi asta, le-ar plăcea să redeschidă discuţia comercială, pentru a deveni o afacere mai bună pentru ei”, a declarat Trump când a fost întrebat dacă va distra ideea renegocierii fazei 1.

Global Times a raportat luni că consilierii neidentificaţi, apropiaţi de discuţii, au sugerat că oficialii chinezi iau în calcul posibilitatea de a invalida pactul comercial şi să negocieze unul nou pentru a înclina mai mult balanţa spre partea chineză.

În cadrul acordului de faza 1 semnat în ianuarie, Beijingul s-a angajat să cumpere cel puţin 200 de miliarde de dolari în bunuri şi servicii americane suplimentare pe parcursul a doi ani, în timp ce Washingtonul a acceptat să restituie tarifele în etape pentru mărfurile chineze.

Trump, care a acuzat China de manipulare privind începutul focarului de coronavirus din oraşul Wuhan, de pierderea a mii de vieţi şi milioane de locuri de muncă în SUA, a declarat săptămâna trecută că a fost „foarte tentat” să pună capăt acordului comercial din faza 1. Aceste comentarii au apărut la câteva ore după ce oficialii comerciali de top din ambele ţări s-au angajat să depună eforturi pentru a implementa acordul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
china,
acord

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici