Turcia, pe un butoi cu pulbere. Recep Erdogan acuză opoziţia de instigare la violenţe în campania electorală

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat opoziţia de perturbarea ordinii publice şi de colaborare cu grupuri "teroriste", cu câteva zile înaintea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

811 afișări
Imaginea articolului Turcia, pe un butoi cu pulbere. Recep Erdogan acuză opoziţia de instigare la violenţe în campania electorală

Turcia, pe un butoi cu pulbere. Recep Erdogan acuză opoziţia de instigare la violenţe în campania electorală

"Opoziţia încearcă în mod neruşinat să denigreze oraşele noastre prin înscenări specifice provocărilor lor. Încearcă să îşi acopere eventuala înfrângere în alegeri prin provocarea şi insultarea oamenilor", a afirmat Recep Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Erdogan a părut să sugereze că adversarii săi politici au instigat la producerea confruntărilor din oraşul Erzurum, un fief al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). Duminică, protestatarii au aruncat cu pietre spre un autocar de campanie în care se afla primarul oraşului Istanbul, Ekrem Imamoglu, membru al Partidului Popular Republican (CHP, opoziţie), într-un incident produs în Erzurum.

Imamoglu ar urma să devină vicepreşedinte al Turciei în cazul victoriei candfidatului opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, în scrutinul prezidenţial.

Sondajele de opinie arată că Recep Erdogan se confruntă cu cea mai mare provocare electorală din carieră în alegerile parlamentare şi prezidenţiale programate pe 14 mai.

Prezent la un miting în Edirne, Erdogan a acuzat opoziţia că este "pro-LGBT" şi "se alătură teroriştilor". Şi Suleyman Soylu, ministrul turc de Interne, a acuzat opoziţia de instigare la violenţe în Erzurum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici