Turistul care a vandalizat Colosseumul din Roma şi riscă 5 ani de închisoare se apără: nu ştiam ce vechime are monumentul

A provocat unde de şoc în întreaga lume când a fost filmat, scrijelindu-şi numele său şi al iubitei sale într-un zid al Colosseumului din Roma, un amfiteatru roman vechi de 2.000 de ani. El a scrijelit „Ivan+Hayley 23” şi a fost identificat ca Ivan Dimitrov, un instructor de fitness în vârstă de 27 de ani care locuieşte în Bristol, Marea Britanie.

631 afișări
Imaginea articolului Turistul care a vandalizat Colosseumul din Roma şi riscă 5 ani de închisoare se apără: nu ştiam ce vechime are monumentul

A vandalizat Colosseumul din Roma, iar acum riscă 5 ani de închisoare

Când a aflat că a atras atenţia întregii lumi, Ivan Dimitrov a trimis o scrisoare de scuze primarului Romei, Roberto Gualtier. 

În scrisoare, Dimitrov, care a fost urmărit de poliţia italiană în Anglia după o percheziţie de cinci zile, a scris că abia acum şi-a dat seama de „gravitatea faptei comise”.

„Prin aceste rânduri aş dori să adresez scuzele mele sincere şi sincere italienilor şi lumii întregi pentru daunele cauzate unui bun care, de fapt, este moştenirea întregii umanităţi”, a adăugat el în scrisoarea publicată în Il. Messaggero miercuri.

Dimitrov, care riscă o amendă uriaşă şi condamnare la închisoare, i-a lăudat pe cei care „păzesc inestimabila valoare istorică şi artistică a Colosseumului cu dăruire, grijă şi sacrificiu”, înainte de a adăuga: „Cu profundă jenă, abia după ceea ce s-a întâmplat cu regret s-a întâmplat. Aflu abia acum de vechimea monumentului”, îl citează The Guardian

Amfiteatrul roman, finalizat sub împăratul roman Titus în 80 d.Hr., este locul în care gladiatori se luptau între ei şi animalele sălbatice în lupte vicioase văzute de mii de spectatori. Din păcate, a fost şi locul în care vieţile a 3,000 de creştini au fost curmate în execuţii şi torturi sângeroase, între secolele I-IV d.Hr. 

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano,  a scris joi pe Twitter  că Carabinieri, o forţă de poliţie militară, a „identificat persoana presupusă a fi responsabilă pentru actul necivilizat şi absurd comis la Colosseum”. 

 

„Un act care i-a jignit pe toată lumea de pe glob, care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor şi a istoriei”, a adăugat el.

Dacă va fi găsit vinovat pentru o infracţiune, bărbatul ar putea risca o amendă de cel puţin 15.000 de euro (16.360 de dolari) sau până la cinci ani de închisoare, potrivit agenţiei de presă italiene Ansa, potrivit CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici