Uber vinde unitatea de conducere autonomă ATG pe o sumă record

  • Uber Technologies vinde compania de conducere autonomă, Uber Advanced Technologies Group (ATG), către startup-ul Aurora, o mişcare care ar accelera obiectivul companiei de de a atinge profitabilitatea, relatează Reuters.
768 afișări
Imaginea articolului Uber vinde unitatea de conducere autonomă ATG pe o sumă record

Uber vinde unitatea de conducere autonomă ATG pe o sumă record

Acordul evaluează ATG la 4 miliarde de dolari, o scădere majoră a evaluării pentru companie, care a strâns 1 miliard de dolari de la un consorţiu de investitori care a inclus Toyota Motor Corp şi SoftBank Group Corp, cu o evaluare de 7,25 miliarde de dolari anul trecut.

În urma vânzării, Uber investeşte, de asemenea, 400 de milioane de dolari în Aurora, companie care lucrează dezvoltă camioane, maşini şi vehicule de livrare autonome.

Vânzarea va accelera obiectivul Uber de a atinge profitabilitatea pe o bază ajustată până la sfârşitul anului 2021, a declarat directorul executiv Dara Khosrowshahi pentru Reuters într-un interviu.

Khosrowshahi, care va ocupa un loc în consiliul de administraţie al Aurorei, a declarat că profitabilitatea Uber nu a fost factorul principal al tranzacţiei.

Aurora se numără printre zecile de start-up-uri, producători de automobile şi companii de tehnologie care lucrează la sisteme auto cu conducere automată, dornice să valorifice o schimbare în industria transporturilor. Compania a fost evaluată la peste 3 miliarde de dolari, în septembrie 2019, potrivit datelor PitchBook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici