Ucraina a primit şi foloseşte sistemul american VAMPIRE / Ce este VAMPIRE şi cum va fi folosit de ucraineni

Trupele ucrainene folosesc acum un sistem de rachete american cunoscut sub numele de Vampire pentru a distruge dronele ruseşti, potrivit Pentagonului.

2222 afișări
Imaginea articolului Ucraina a primit şi foloseşte sistemul american VAMPIRE / Ce este VAMPIRE şi cum va fi folosit de ucraineni

Ucraina a primit şi foloseşte sistemul american VAMPIRE / Ce este VAMPIRE şi cum va fi folosit de ucraineni

Sistemele iniţiale Vampire au fost livrate şi au fost puse în funcţiune de către forţele armate ucrainene.

Patru din primele 14 sisteme puse sub contract în ianuarie, în cadrul unui acord de 40 de milioane de dolari, au ajuns în Ucraina la jumătatea anului, potrivit unui buletin informativ al companiei producătoare adresat investitorilor, iar restul urmează să ajungă până la sfârşitul anului. Pentagonul a refuzat să ofere detalii cu privire la calendarul următoarelor livrări, relatează Bloomberg.

Aliaţii Kievului au grăbit livrările siteme de apăare Ucrainei, deoarece Rusia a folosit drone, inclusiv Shahed-136 de fabricaţie iraniană, pentru a lovi numerose obiective de infrastructură şi militare.

Prescurtarea de la "Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment", sistemul Vampire constă în kituri portabile care pot fi instalate pe vehicule furnizate de guvernul american. Acesta lansează rachete Advanced Precision Kill Weapons System de la BAE Systems, dotate cu fitiluri proiectate să detoneze în apropierea unei drone.

Spre deosebire de cea mai mare parte a ajutorului militar american pentru Ucraina, care provine din stocurile existente, contractul Vampire apelează direct la industria de apărare în cadrul Iniţiativei de asistenţă pentru securitatea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici