Ucraina a schimbat tactica de luptă şi pare să obţină rezultate / Iată noua doctrină de luptă

Pierderile din contraofensivă Ucrainei au fost grele şi timpurii. Înaintând în câmpurile întinse din sudul ţării la începutul acestei veri, Kievul a pierdut aproape o cincime din echipamentul NATO furnizat pentru această operaţiune, potrivit oficialilor ucraineni şi occidentali. Datele privind victimele umane nu sunt disponibile.

10317 afișări
Imaginea articolului Ucraina a schimbat tactica de luptă şi pare să obţină rezultate / Iată noua doctrină de luptă

Ucraina a schimbat tactica de luptă şi pare să obţină rezultate / Iată noua doctrină de luptă

În faţa unor pierderi semnificative ce nu ar putea fi susţinute pe termen lung, Kievului a trebuit să vină cu o soluţie: schimbarea tacticii.

Schimbarea doctrinei de luptă aplicată în ultimele săptămâni, potrivit comandanţilor ucraineni, pare să obţină rezultate la un cost "mai tolerabil".

În loc înainteze prin câmpurile minate ruseşti cu scopul de a străpunge liniile inamice cu blindatele NATO, forţele ucrainene şi-au mutat atenţia pe lovirea poziţiilor defensive ruseşti cu focuri de artilerie grea.

Artileriştii care operează sisteme de rachete cu lansare multiplă şi obuziere, unele încărcate cu muniţie cu dispersie furnizată de SUA, au ca scop să deschidă drumuri pentru echipe mici de genişti şi unităţi de infanterie. Aceste trupe încearcă apoi să avanseze metodic pe jos, avansând rând pe rând pe linii îngustă de copaci, în câteva puncte selectate de-a lungul liniei frontului de 1.000 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici