Ucraina anunţă că va primi asistenţă financiară de 4,5 mld de dolari din SUA în august şi septembrie

Administraţia de la Kiev a anunţat, joi, că aşteaptă asistenţă financiară în valoare de 4,5 miliarde de dolari în august şi septembrie din partea Statelor Unite, informează agenţia Reuters.

291 afișări
Imaginea articolului Ucraina anunţă că va primi asistenţă financiară de 4,5 mld de dolari din SUA în august şi septembrie

Ministrul ucrainean de Finanţe, Serghi Marcenko, a declarat că Administraţia Joseph Biden urmează să furnizeze Ucrainei asistenţă financiară de trei miliarde de dolari în august şi de 1,5 miliarde de dolari în septembrie.

Serghi Marcenko a precizat că plăţile fac parte dintr-un pachet de asistenţă financiară în valoare totală de 7,5 miliarde de dolari convenit în iunie de Ucraina şi Statele Unite.

"Fondurile vor fi folosite pentru finanţarea cheltuielilor esenţiale" pentru servicii medicale şi pensii, a subliniat ministrul ucrainean de Finanţe.

Separat, Departamentul american al Apărării a anunţat, luni, asistenţă de securitate suplimentară destinată Ucrainei, în valoare de un miliard de dolari, în contextul invaziei militare ruse. Valoarea susţinerii militare acordate de Washington Kievului a ajuns la 9,8 miliarde de dolari în ultimul an şi jumătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici