Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finanţarea forţelor armate

Parlamentul ucrainean a aprobat un proiect privind introducerea temporară a unui impozit militar de 1,5 la sută din venit, pentru finanţarea forţelor armate, în condiţiile în care Ucraina cheltuie aproape şase milioane de dolari pe zi pentru ofensiva împotriva separatiştilor din estul ţării.

695 afișări
Imaginea articolului Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finanţarea forţelor armate

Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finanţarea forţelor armate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parlamentul de la Kiev a aprobat propunerea Cabinetului de Miniştri de a introduce un impozit pe venit de 1,5 la sută, până la 1 ianuarie 2015, a declarat joi liderul grupului parlamentar al partidului Batkivscina, Serghei Sobolev, citat de agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

"Aceasta este o taxă de război, dar aş numi-o o taxă pentru restaurarea păcii în ţară", a declarat Sobolev, precizând că proiectul a fost votat de 306 parlamentari.

Noul impozit prevede colectarea a 1,5 la sută din veniturile persoanelor fizice, inclusiv salarii, bonusuri, plăţi compensatorii, premii de la loterii şi câştiguri de la jocurile de noroc.

Ministerul Finanţelor speră ca prin noul impozit să strângă aproximativ 2,9 miliarde de grivne (241 de milioane de dolari), pentru a asigura finanţarea forţelor de apărare.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat joi în Parlament că autorităţile ucrainene cheltuie 70 de milioane de grivne (peste 5,8 milioane de dolari) pe zi pentru operaţiunea specială împotriva separatiştilor din estul ţării, relatează RIA Novosti în pagina online.

"În prezent, Ucraina cheltuie zilnic 70 de milioane de grivne pentru a finanţa operaţiunea antiteroristă", a declarat şeful statului.

Tot joi, Parlamentul ucrainean a adoptat amendamente la buget care permit deblocarea a 9,1 miliarde de grivne (758 de milioane de dolari) pentru finanţarea suplimentară a forţelor de securitate, precum şi a 1,9 miliarde de grivne (158 de milioane de dolari) pentru refacerea infrastructurii din regiunile Lugansk şi Doneţk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici