Ucraina raportează câteva zile "deosebit de fructuoase" în contraofensivă

Contraofensiva ucraineană împotriva forţelor ruse a fost "deosebit de fructuoasă" în ultimele zile, iar trupele ucrainene îşi îndeplinesc principalele sarcini, spune un înalt oficial de securitate.

2622 afișări
Imaginea articolului Ucraina raportează câteva zile "deosebit de fructuoase" în contraofensivă

Ucraina raportează câteva zile "deosebit de fructuoase" în contraofensivă

Comentariile lui Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, au reprezentat cea mai recentă evaluare pozitivă a Kievului cu privire la contraatacul de o lună, deşi Moscova nu a recunoscut progresele Ucrainei, scrie Reuters.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a raportat, de asemenea, progrese în jurul oraşului devastat Bahmut, în ciuda rezistenţei acerbe a Rusiei.

Forţele ruseşti îl capturaseră în luna mai, după 10 luni de lupte.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în februarie 2022, deţine în continuare porţiuni de teritoriu în estul şi sudul Ucrainei, dar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că trupele sale au făcut progrese după o săptămână "dificilă".

"În acest stadiu al ostilităţilor active, forţele de apărare ale Ucrainei îndeplinesc sarcina numărul unu - distrugerea la maxim a forţei de muncă, a echipamentelor, a depozitelor de combustibil, a vehiculelor militare, a posturilor de comandă, a artileriei şi a forţelor de apărare aeriană ale armatei ruse", a scris pe Twitter Danilov, şeful Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.

"Ultimele zile au fost deosebit de fructuoase", a spus el, fără a oferi detalii de pe câmpul de luptă.

Valeriy Shershen, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar Tavria, a declarat că trupele ucrainene au avansat cu până la 2 km în direcţia Berdiansk, în sudul Ucrainei, în ciuda rezistenţei acerbe a Rusiei.

"Înaintăm pe flancul sudic din Bahmut. La nord, sincer, există lupte grele şi până acum nu s-a înregistrat niciun avans", a declarat Maliar la televiziunea naţională.

"... Forţele noastre întâmpină o rezistenţă serioasă".

Forţele ruseşti, a mai spus ea, făceau, de asemenea, progrese mai la nord, în apropiere de Lyman şi în Svatove, unde trupele ruseşti au fost deosebit de active în ultima vreme.

În Makiivka, un oraş din partea controlată de Rusia a regiunii Doneţk, armata ucraineană a distrus o formaţiune a forţelor ruseşti. Oficiali din partea Rusiei au declarat că un civil a murit şi 36 de civili au fost răniţi în atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici