Ucraina va face parte din NATO - declară Zelenski

Ucraina va face parte din NATO, a declarat Zelenski în discursul său de noapte. Acesta se aşteaptă ca la summitul de la Vilnius să apară un "algoritm" pentru calea de aderare oficială a Kievului.

438 afișări
Imaginea articolului Ucraina va face parte din NATO - declară Zelenski

Ucraina va face parte din NATO - declară Zelenski

"Încă lucrăm la formulare, adică la cuvintele specifice ale unei astfel de confirmări, dar înţelegem deja faptul că Ucraina va face parte din alianţă", a declarat Zelenski luni seara târziu în discursul său video nocturn, conform The Guardian.

"Şi lucrăm pentru a face algoritmul de obţinere a calităţii de membru cât mai clar şi mai rapid posibil".

Zelenski a declarat că summitul de la Vilnius trebuie să confirme că Ucraina este deja "de facto" membră a NATO, deoarece are armele sale şi împărtăşeşte valori cu alianţa.

"Chiar dacă sunt exprimate poziţii diferite, este totuşi clar că Ucraina merită să fie în alianţă", a spus Zelenski: "Nu acum - există un război, dar avem nevoie de un semnal clar. Şi avem nevoie de acest semnal chiar acum".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
nato,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici