UE nu se va putea mulţumi cu menţinerea lui Muammar Kadhafi la putere

Uniunea Europeană nu se va putea mulţumi cu sfârşitul abuzurilor comise de regimul lui Muammar Kadhafi împotriva populaţiei libiene, dacă "dictatorul" va rămâne la putere, a apreciat joi un oficial german, pledând pentru noi sancţiuni.

19 afișări
Imaginea articolului UE nu se va putea mulţumi cu menţinerea lui Muammar Kadhafi la putere

UE nu se va putea mulţumi cu menţinerea lui Muammar Kadhafi la putere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UE a afirmat că ar dori plecarea lui Kadhafi, a amintit Werner Hoyer, al doilea în ierarhia diplomaţiei germane, în cursul unei conferinţe de presă, la finalul unei reuniuni a liberalilor europeni.

"Trebuie să spunem clar că luăm în serios (această dorinţă) şi că nu ne vom mulţumi cu o soluţie prin care, în final, suntem în măsură să îl împiedicăm pe Kadhafi să continue să-şi tortureze poporul ... rămânând în acelaşi timp la putere şi lăsând ţara în haos", a subliniat Hoyer.

"De aceea este necesar să continuăm cu activităţile non-militare şi cred că aici intră UE în joc", a adăugat el.

"Dincolo de activităţile militare legitimate de Consiliul de Securitate al ONU, este necesar să accelerăm procesul sancţiunilor împotriva lui Kadhafi, ştiind însă că efectul acestor sancţiuni va necesita mai mult timp", a precizat el.

Un nou set de sancţiuni europene împotriva Libiei a intrat în vigoare joi, vizând în special National Oil Corporation (NOC), principalul grup petrolier libian, şi filialele sale.

Dar "este foarte dificil să recenzăm companiile respective", a subliniat el, adăugând că "mai sunt multe de făcut în acest domeniu".

"Pe termen mediu, problema fluxului de bani în buzunarele lui Kadhafi şi ale oamenilor săi este un element decisiv pentru şansele sale de supravieţuire", a apreciat Hoyer.

Germania pledează pentru un veritabil embargo petrolier împotriva Libiei, chiar dacă UE nu mai importă petrol şi gaze libiene. Italia şi Spania, principalele ţări europene vizate, au schimbat furnizorii, potrivit Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici