UE salută propunerile privind Brexit, însă avertizează că încă există probleme

Uniunea Europeană a salutat miercuri propunerile făcute de premierul britanic Boris Johnson cu privire la Brexit, însă a avertizat că încă există probleme care vor trebui rezolvate înainte de a ajunge la un acord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

311 afișări
Imaginea articolului UE salută propunerile privind Brexit, însă avertizează că încă există probleme

UE salută propunerile privind Brexit, însă avertizează că încă există probleme

Premierul Boris Johnson a formulat miercuri propuneri propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

"Preşedintele Juncker a salutat determinarea premierului Johnson de a avansa în discuţii înainte de Consiliul European din octombrie şi de a progresa în favoarea unui acord", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a avertizat că mai rămâne multă muncă de făcut, în special în ceea ce priveşte aranjamentele vamale post-brexit.

"Există progres, însă din nefericire rămâne multă muncă de făcut pentru a îndeplini cele trei obiective: frontiera, economia şi protejarea pieţei unice", a declarat negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier.

"Vom continua să lucrăm pentru a ajunge la un acord. Un scenariu de Brexit fără acord nu va fi niciodată alegerea Uniunii Europene", a adăugat acesta.

 

Taguri:
ue,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici