Ultimul drum pentru Costa Concordia: Epava a ajuns în portul Genova - FOTO

Epava pachebotului Concordia a pătruns duminică în portul Genova (nord-vest), unde va fi demontată, la doi ani după ce a naufragiat în largul Toscanei, un accident soldat cu 32 de morţi.

1836 afișări
Imaginea articolului Ultimul drum pentru Costa Concordia: Epava a ajuns în portul Genova - FOTO

Ultimul drum pentru Costa Concordia: Epava a ajuns în portul Genova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epava navei, de două ori mai mare decât Titanicul, redresată şi ranfluată în ultimele luni, a pătruns duminică, înainte de prânz, în incinta terminalului Europe de Voltri, la periferia Genovei, tractată de mai multe remorchere, a constatat AFP.

Concordia a plecat miercuri de lângă Insula Giglio, unde se afla de la accidentul care a avut loc în noaptea de 13 ianuarie 2012, când la bordul pachebotului de lux se aflau aproximativ 4.200 de persoane.

Spre uşurarea tuturor, nava ranfluată a efectuat fără incidente ultima sa călătorie, tractată timp de patru zile de două remorchere puternice pe o distanţă de aproximativ 280 de kilometri, de-a lungul coastelor italiene. Franţa şi-a exprimat temerea că epava ar putea să polueze coastele Corsicii în timpul traversării zonei.

Ajuns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în dreptul portului Genova, pachebotul a început către ora 3.00 GMT (6.00, ora României) operaţiunile preliminare intrării şi amarării în incinta portului. Preşedintele Consiliului italian de Miniştri Matteo renzi era aşteptat la faţa locului duminică după-amiaza.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici