Un aliat al lui Putin a obţinut victoria în alegerile de la Moscova

Primarul în exerciţiu al Moscovei Serghei Sobianin, susţinut de Kremlin, a obţinut victoria în alegerile municipale de duminică, cu 51,33%, fiind urmat de opozantul Aleksei Navalnîi, cu 27,27% potrivit rezultatelor aproape definitive, după numărarea a 99,83% din voturile exprimate.

154 afișări
Imaginea articolului Un aliat al lui Putin a obţinut victoria în alegerile de la Moscova

Un aliat al lui Putin a obţinut victoria în alegerile de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obţinând majoritatea absolută, Sobianin este ales din primul tur.

Opozantul Aleksei Navalnîi a contestat duminică seara victoria anunţată a lui Sobianin, denunţând "falsificări" şi ameninţând cu scoaterea în stradă a susţinătirlor săi în cazul în care nu va fi organizat turul doi.

Opozantul Evgheni Roizman, cunoscut pentru lupta împotriva metodelor controversate contra drogurilor şi susţinut de miliradarul Mihail Prohorov, a obţinut 30,11% din voturile exprimate la Ekaterinburg, un oraş industrial cu peste un milion de locuitori în Ural, iar viceguvernatorul Iakov Silin, susţinut de partidul aflat la putere Rusia Unită, a obţinut doar 26,48% din voturile exprimate, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Potrivit legislaţiei locale, majoritatea simplă este suficientă pentru câştigarea alegerilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici