Un băiat de 13 ani - cel mai tânăr cuceritor al Everestului - GALERIE FOTO, VIDEO

Un băiat din Statele Unite ale Americii de 13 ani, Jordan Romero, a devenit cel mai tânăr alpinist care a cucerit Muntele Everest, acesta reuşind teribila performanţă însoţit de tatăl său, potrivit site-ului news.bbc.co.uk.

280 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 13 ani - cel mai tânăr cuceritor al Everestului - GALERIE FOTO, VIDEO

Un băiat de 13 ani - cel mai tânăr cuceritor al Everestului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jordan Romero a telefonat mamei sale din cel mai înalt vârf din lume. "Mamă, te sun de pe acoperişul lumii", a spus Jordan mamei sale Leigh Anne Drake.

El a fost însoţit de tatăl său, mama sa vitregă şi trei şerpaşi. Recordul anterior era deţinut de un băiat nepalez în vârstă de 16 ani.

Tânărul alpinist are în palmares o bogată colecţie de ascensiuni, printre care şi Muntele Kilimanjaro din Africa, la vârsta de numai 10 ani.

Din cauza faptului că în Nepal vârsta minimă permisă pentru a urca Everestul este de 16 ani, echipa lui Jordan Romero a plecat de pe partea chineză a muntelui, ţară care nu impune nicio restricţie de vârstă.

GALERIE FOTO

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici