Un bărbat care se pregătea pentru comiterea de acte teroriste a fost arestat în Italia

Un cetăţean macedonean de 29 de ani care locuia în provincia Potenza din Italia a fost arestat marţi de poliţiştii italieni fiind acuzat de faptul că desfăşura activităţi de instruire prin care se pregătea de atacuri teroriste, informează cotidianul La Repubblica.

918 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care se pregătea pentru comiterea de acte teroriste a fost arestat în Italia

Bărbat arestat în Italia pentru activităţi de autoinstruire în vederea comiterii de acte teroriste

În urma percheziţiilor care au avut loc în locuinţa acestuia au fost găsite drone, echipamente militare şi un telefon mobil în care au fost găsite 900 de înregistrări video de propagandă islamistă, tehnici de autoinstruire pentru a putea mânui drone şi pistoale laser sau modificare de arme, pe lângă stabilirea de contacte cu persoane radicalizate din Siria.

Judecătorul care se ocupă de caz a transmis că ”sunt destule elemente care demonstrează aderarea acestuia la ideologia organizaţiilor teroriste islamiste. Acesta consideră că există „elemente specifice care să impună măsura de arestare preventivă”.

Bărbatul de 29 de ani este reţinut în Centrul de permanenţă pentru refugiaţi din Potentino, unde a mai fost dus pe 27 aprilie în urma unor percheziţii realizate la locuinţa acestuia din provincia Viterbo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici