Un bărbat din Taiwan, răpit de recuperatori din greşeală, a fost amendat pentru că a părăsit carantina

  • Un bărbat taiwanez a fost sancţionat pentru încălcarea reglementărilor de carantină Covid-19.
  • Bărbatul s-a autoizolat acasă la un prieten, iar recuperatorii l-au confudat cu acesta şi l-au răpit.
  • Autorităţile revocă amenda de 2.600 de lire sterline după ce s-a dovedit că recuperatorii l-au răpit din autoizolare.
751 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Taiwan, răpit de recuperatori din greşeală, a fost amendat pentru că a părăsit carantina

Un bărbat din Taiwan, răpit de recuperatori din greşeală, a fost amendat pentru că a părăsit carantina

Bărbatul, al cărui nume de familie este Chen, s-a întors de la Hong Kong la sfârşitul lunii octombrie şi şi-a început cele 14 zile de carantină obligatorie la domiciliul unui prieten din judeţul Nantou. A doua zi, totuşi, bărbaţii identificaţi drept recuperatori de datorii au ajuns la casa unde se izolase şi l-au confundat pe Chen cu prietenul său, care le datora bani.

Bărbaţii l-au atacat pe Chen, l-au răpit pentru a colecta banii datoraţi, a declarat săptămâna trecută Ministerul Justiţiei. Apoi a fost readus la reşedinţa unde intrase în carantină, la prietenul său, potrivit The Guardian.

Nu a fost clar cum poliţia a fost alertată că a plecat, dar sistemul de carantină din Taiwan include monitorizare electronică prin semnale telefonice. Chen a fost arestat şi amendat cu 2.600 de lire sterline pentru încălcarea reglementărilor.

Ministerul Justiţiei a declarat că explicaţia lui Chen a fost investigată şi confirmată şi că amenda sa a fost revocată pentru că a fost forţat să părăsească carantina împotriva voinţei sale.

„Încălcarea reglementărilor de carantină nu a fost cauzată de propriul său comportament intenţionat sau neglijent", a declarat Hu Tianci, un purtător de cuvânt al filialei Changhua a Agenţiei Administrative de Aplicare a Legii.

Este pentru prima dată când o amendă a guvernului taiwanez pentru încălcarea carantinei este revocată. Amenda maximă pentru încălcarea reglementărilor stricte este de 300.000 NTD. Aceasta a fost impusă luna trecută unui pilot care a zburat între Taiwan şi SUA şi a călătorit în jurul Taipei în timp ce era infectat, ducând la primul caz de transmisie comunitară în peste 250 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici