Un canadian a fost descoperit mort în Burkina Faso, după ce fusese răpit recent de presupuşi militanţi islamişti

Un cetăţean canadian a fost descoperit decedat, după ce fusese răpit săptămâna aceasta dintr-o zonă din Burkina Faso în care sunt active grupări militante cu legături cu reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, au anunţat autorităţile de Ouagadougou, potrivit cotidianului The Chronicle Herald.

192 afișări
Imaginea articolului Un canadian a fost descoperit mort în Burkina Faso, după ce fusese răpit recent de presupuşi militanţi islamişti

Un canadian a fost descoperit mort în Burkina Faso, după ce fusese răpit recent de presupuşi militanţi islamişti

Canadianul Kirk Woodman a fost răpit marţi noapte de mai mulţi indivizi înarmaţi care au pătruns în perimetrul unei exploataţii miniere deţinute de o companie din Vancouver în nord-estul statului Burkina Faso, o regiune în care sunt tot mai active grupări militante cu legături cu reţele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, au anunţat autorităţile. Woodman era angajat al companiei din Vancouver.

Trupul neînsufleţit al canadianului a fost descoperit joi, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii de la Ouagadougou.

Ministerul de Externe al Canadei a condamnat această "crimă teribilă" şi a transmis că Ottawa depune eforturi, împreună cu autorităţile din Burkina Faso, pentru a găsi şi pedepsi pe cei responsabili de uciderea canadianului.

Atacurile militanţilor islamişti în nordul statului Burkina Faso s-au înmulţit în ultimele luni, în unele regiuni fiind decretată stare de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici