Un cetăţean american a comis un atentat sinucigaş în Siria, confirmă Washingtonul

Un cetăţean american a comis un atentat sinucigaş în Siria, anunţă Statele Unite, confirmând informaţii apărute în presă. "Pot confirma că autorul atentatului este cetăţean american", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, refuzând să ofere detalii despre acest individ.

1002 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean american a comis un atentat sinucigaş în Siria, confirmă Washingtonul

Un cetăţean american a comis un atentat sinucigaş în Siria, confirmă Washingtonul (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"A fost implicat într-un atentat sinucigaş comis pe teritoriul Siriei", a adăugat oficialul american.

New York Times a anunţat, vineri, că ar fi vorba despre un american care a crescut în Florida, în vârstă de aproximativ 20 de ani şi cu origini din zona Orientului Mijlociu.

Potrivit unei înregistrări video publicate de apărători ai Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei Al-Qaida, tânărul - cunoscut sub pseudonimul Abu Huraira al-Amriki - a participat la comiterea unui atentat terorist cu ajutorul unui camion încărcat cu explozivi, duminică, în provincia Idlib, în nordul Siriei.

În înregistrarea video, difuzată de SITE Intelligence Group, se poate vedea arată o explozie uriaşă, dar şi fotografia unui tânăr cu barbă identificat ca fiind autorul atentatului.

Statele Unite sunt "îngrijorate de afluxul de combatanţi străini" în Siria, a adăugat Psaki, fără precizeze câţi americani care ar putea fi implicaţi.

Potrivit unuia dintre oficialii citaţi de New York Times, autorităţile cred că atentatul a avut loc în cursul celei de-a doua vizite în Siria a acestui tânăr, al cărui pseudonim în arabă semnifică "americanul". El a venit în Siria cu scopul de a lupta alături de militarii islamişti care se opun regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului depăşeşte, potrivit estimărilor, 160.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici