Un cutremur cu magnitudinea 4 a fost simţit în 13 state americane

Locuitorii din 13 state americane au informat că au simţit un cutremur cu magnitudinea 4, care s-a produs marţi dimineaţă în sud-estul statului Missouri, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

179 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea 4 a fost simţit în 13 state americane

Un cutremur cu magnitudinea 4 a fost simţit în 13 state americane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora locală 3.58 (11.58, ora României), având epicentrul la 14,5 kilometri est-sud-est de Sikeston, Missouri şi la 25,7 kilometri sud-vest de Cairo, Illinois. Hipocentrul seismului a fost localizat la cinci kilometri adâncime, informează CNN.

Cutremurul a fost resimţit în 13 state, cel mai îndepărtat loc de epicentru fiind la New Bern, North Carolina, la 1.287 de kilometri distanţă, conform USGS. Pe lângă cei din Missouri, Illinois şi North Carolina, locuitorii din statele Pennsylvania, Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky, Indiana, Wisconsin, Kansas, Arkansas şi Oklahoma au afirmat de asemenea că au simţit seismul.

Lonnie Thurmond, un oficial local din East Prairie, Missouri, la aproximativ opt kilometri de epicentru, a declarat că a primit informaţii privind lucruri care au căzut de pe rafturi sau pereţi, dar nu s-au raportat pagube majore. El se aşteaptă însă la probleme ale liniilor de metrou şi ale conductelor de apă, aşa cum se întâmplă de obicei în regiune când au loc seisme.

Thurmond a precizat că seismul a trezit pe toată lumea din som, iar tatăl său, care locuieşte aproape de epicentru, i-a spus că s-a auzit ca şi când ar fi căzut un meteorit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici