Un democrat a fost reales cu o majoritate zdrobitoare în Pennsylvania, deşi e mort de o lună

  • Democratul american Tony DeLuca a fost reales cu o majoritate zdrobitoare în Pennsylvania, deşi este mort de o lună, potrivit The Guardian.
  • Aici vor fi organizate din nou alegeri la o dată ulterioară.
1632 afișări
Imaginea articolului Un democrat a fost reales cu o majoritate zdrobitoare în Pennsylvania, deşi e mort de o lună

FOTO Twitter

Victoria reprezentantului de stat Tony DeLuca, care a murit luna trecută, declanşează alegeri speciale care vor avea loc la o dată ulterioară.

Democratul Anthony „Tony” DeLuca era cel mai longeviv reprezentant de stat din Pennsylvania şi a fost ales în peste 85% din voturile exprimate, deşi a murit în urmă cu o lună.

DeLuca, în vârstă de 85 de ani, a murit pe 9 octombrie din cauza unui limfom.

În momentul decesului său, era prea târziu pentru a schimba buletinul de vot sau pentru a propune un alt candidat în locul său. În timp ce adversarul său, Queonia „Zarah” Livingston, candidatul Verzilor, a obţinut peste 14% din voturi, victoria lui DeLuca a declanşat alegeri speciale care vor avea loc la o dată ulterioară.

„Deşi suntem incredibil de întristaţi de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri să vedem că alegătorii continuă să îşi arate încrederea în el şi în angajamentul său faţă de valorile democrate, realegându-l post-mortem”, a transmis într-un tweet comitetul de campanie al democraţilor din Camera Reprezentanţilor din Pennsylvania.

Aceasta nu este prima dată când un candidat câştigă alegerile deşi este decedat. În 2018, Dennis Hof a câştigat un loc în Senatul din Nevada ca republican, deşi murise cu o lună înainte. Spre deosebire de Pennsylvania, însă, victoria sa nu a declanşat alegeri speciale: în conformitate cu legislaţia statului Nevada, oficialii puteau numi un republican care să îi ia locul lui Hof pentru întregul mandat.

DeLuca a reprezentat cel de-al 32-lea district legislativ din Pennsylvania timp de 39 de ani şi a fost preşedintele democrat al comisiei de asigurări din Cameră în ultimii 20 de ani. El a luptat pentru drepturile pacienţilor în faţa companiilor de asigurări şi pentru a responsabiliza profesioniştii din domeniul medical, devenind un susţinător deschis al conştientizării cancerului şi al creşterii finanţării pentru cercetarea locală în domeniul cancerului după primul său diagnostic de limfom şi după diagnosticul de cancer de sân al regretatei sale soţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici