Un district din Londra vrea să interzică accesul maşinilor pe 75% din străzile sale

Un district londonez este pregătit să interzică accesul majorităţii vehiculelor pe 75 % din drumurile sale, în cadrul unei extinderi majore a controversatelor măsuri privind cartierele cu trafic redus.

741 afișări
Imaginea articolului Un district din Londra vrea să interzică accesul maşinilor pe 75% din străzile sale

Consiliul local Hackney a semnat planurile de a transforma trei sferturi din străzile sale în zone cu trafic redus, în ceea ce se numeşte "cel mai ambiţios plan din ţară" de combatere a aerului toxic.

Acest cartier condus de Partidul Laburist are deja cel mai mare număr de programe de acest tip din Londra, aproximativ jumătate din străzile sale având restricţii de circulaţie.

Primarul Philip Glanville a declarat că, în cadrul Planului de implementare locală pe trei ani al Hackney, zona va avea cel mai mare număr de restricţii auto, dar şi cele mai multe staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi parcări pentru biciclete din capitală, conform London Evening Standard.

El a adăugat: "Acesta este cel mai ambiţios plan din Londra, dacă nu cumva cel mai ambiţios din ţară, bazându-se pe o experienţă incredibilă în acest cartier".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici