Un egiptean a furat un milion de dolari de la grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria

Un egiptean care gestiona fonduri ale grupului Stat Islamic în Irak şi Siria a furat un milion de dolari de la organizaţia teroristă, fugind în Turcia, informează presa egipteană, citată de International Business Times.

861 afișări
Imaginea articolului Un egiptean a furat un milion de dolari de la grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria

Un egiptean a furat un milion de dolari de la grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria (Imagine: Shutterstock)

Abu Obeida al-Masri, "emir" al Departamentului "filantropic" (Zakat) al filialei siriene a organizaţiei teroriste Stat Islamic, a fugit în Turcia cu aproximativ un miliard de lire siriene (circa un milion de dolari), potrivit site-ului de ştiri Al-Masry Al-Youm.

Fondurile fuseseră colectate de organizaţia teroristă de la locuitori ai provinciei siriene Deir Ez Zour.

Grupul terorist Stat Islamic colectează taxe de la localnici şi companii de pe teritoriile pe care le controlează, în Siria şi Irak.

Din cauza incidentului, organizaţia teroristă sunnită a fost nevoită să întrerupă campania de recrutări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici