Un elicopter al Forţelor Aeriene din Zimbabwe s-a prăbuşit pe o casă. Patru oameni au murit, printre care şi un copil

  • Trei membri ai echipajului şi un copil au murit după ce elicopterul s-a prăbuşit pe o casă.
  • Elicopterul se afla într-o misiune de antrenament.
  • Prima femeie pilot al unui elicopter de luptă din Zimbabwe a decedat.
185 afișări
Imaginea articolului Un elicopter al Forţelor Aeriene din Zimbabwe s-a prăbuşit pe o casă. Patru oameni au murit, printre care şi un copil

SURSĂ FOTO: Twitter @alghadeertv_eng

Un elicopter al Forţelor Aeriene din Zimbabwe s-a prăbuşit pe o casă vineri, informează Reuters

Trei membri ai echipajului şi un copil au murit după ce elicopterul s-a prăbuşit pe o casă din Arcturus, o zonă agricolă, la aproximativ 30 km est de capitala Harare, au spus Forţele Aeriene într-un comunicat.

Elicopterul se afla într-o misiune de antrenament, cu doi piloţi şi un tehnician când a dispărut pe radar.

„Suntem profund întristaţi de această pierdere ”, a declarat mareşalul Elson Moyo.

Reţelele sociale au arătat videoclipuri cu părţi carbonizate ale elicopterului şi forţele de securitate care investigau zona.

Forţele aeriene din Zimbabwe se plâng că elicopterele şi avioanele de luptă sunt vechi, dar nu au reuşit să cumpere altele noi din cauza sancţiunilor din ţările occidentale.

 

Prima femeie pilot al unui elicopter de luptă din Zimbabwe a decedat 

Conform ZimLive,  Annita Mapiye era prima femeie pilot al unui elicopter de luptă din Zimbabwe. Aceasta s-a alăturat Forţelor Aeriene în 2012, la vârsta de 21 de ani. 

Într-un interviu din 2019, ea a declarat: „Drumul către locul în care sunt astăzi nu a fost o plimbare în parc. Ne antrenam cu bărbaţi, îndeplinim aceleaşi sarcini ca ei şi era de aşteptat să lucrăm în mod egal.”

A recunoscut că a fost îngrozită de primul ei zbor. „Prima mea zi de zbor a fost un coşmar. Strigam şi instructorul meu era foarte enervat”, şi-a amintit ea. „M-am dus acasă speriat”.

După ce în cele din urmă şi-a învins temerile s-a înrolat pentru antrenamentul elicopterului de luptă. Visul ei era să-l piloteze preşedintele ţării şi participe la misiuni de salvare - ambele pe care le-a realizat înainte de moartea ei.

„Sfatul meu pentru alte femei şi fete este să fie încrezătoare în propriile forţe şi să fie îşi dorească să îşi schimbe viaţa. Construieşte-ţi viaţa, gândeşte inteligent şi fii încrezătoare”, a spus Mapiye în 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici