Un fost angajat bulgar al ONU a delapidat mii de dolari

Un fost angajat bulgar al Organizaţiei Naţiunilor Unite a deturnat fonduri în valoare de mii de dolari, potrivit unui raport intern al ONU, citat de agenţia bulgară BTA, transmite site-ul Novinite.com.

14 afișări
Imaginea articolului Un fost angajat bulgar al ONU a delapidat mii de dolari

Un fost angajat bulgar al ONU a delapidat mii de dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Documentul, pregătit în decembrie 2008, arată că bulgarul Venţislav Stoikov, care controla furnizorii externi ai ONU în calitate de membru al Comisiei Economice pentru Africa, şi cetăţeanul filipinez Edgar Castles au comis mai multe infracţiuni.

Stoikov a manipulat licitaţii publice şi a încheiat acorduri secrete cu furnizori, în timp ce Castles a falsificat certificate de naştere pentru a asigura asistenţă din partea ONU pentru anumite persoane şi companii.

Prin intermediul unui angajat de la ambasada Statelor Unite la Adis Abeba, Castles furniza de asemenea vize americane.

Cei doi au respins toate acuzaţiile, dar Castles a afirmat că Stoikov trebuie anchetat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici