Un fost militar Navy SEAL povesteşte într-o carte raidul împotriva lui Osama ben Laden

O carte care povesteşte raidul în care a fost ucis Osama ben Laden în Pakistan, scrisă de un fost militar american care a participat la această operaţiune, urmează să fie publicată luna viitoare, a anunţat joi Editura Penguin USA la New York.

1200 afișări
Imaginea articolului Un fost militar Navy SEAL povesteşte într-o carte raidul împotriva lui Osama ben Laden

Un fost militar Navy SEAL povesteşte într-o carte raidul împotriva lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"No Easy Day" (O zi dificilă), care va apărea pe 11 septembrie, o dată sensibilă, în plină campanie prezidenţială americană, se doreşte "o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden".

Autorul a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, iar numele tuturor membrilor Navy SEAL (forţe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite) menţionaţi în carte au fost schimbate "pentru securitatea lor", a subliniat Dutton, filiala Penguin care publică opera.

Secretul a fost bine păstrat. Pentagonul a anunţat că nu a fost avertizat în avans. În plină campanie electorală, în contextul în care raidul împotriva fostului şef al reţelei teroriste Al-Qaida este prezentat ca un succes al preşedintelui democrat Barack Obama, cartea va provoca o anumită emoţie.

Mark Owen este prezentat de către Dutton ca fost membru SEAL, care a condus una dintre echipele care au atacat reşedinţa lui Osama ben Laden din Abbottabad, în Pakistan, la 2 mai 2011.

El a fost "unul dintre primii" membri ai comandoului care a ajuns la etajul trei al casei în care se ascundea ben Laden şi "a fost prezent când a murit", potrivit editurii.

Cartea, care îl are drept coautor pe jurnalistul Kevin Mauer, urmează să apară simultan în Marea Britanie şi Brazilia, a precizat Penguin USA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici