Un fost ministru israelian a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Iranului

Gonen Segev, un fost ministru israelian, a pledat vinovat miercuri pentru spionaj în favoarea Iranului, acceptând o înţelegere în urma căreia va primi o sentinţă de 11 ani în închisoare, a informat Ministerul israelian al Justiţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

303 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru israelian a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Iranului

Un fost ministru israelian a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Iranului

Gonen Segev, care a fost ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii între 1995 şi 1996, a fost inculpat în iunie 2018.

Autorităţile israeliene au aflat că Gonen Segev a fost recrutat de serviciile iraniene şi a lucrat ca agent de spionaj. El a luat legătura iniţial cu oficiali din cadrul ambasadei iraniene în Nigeria în anul 2012, după care s-a deplasat de două ori în Iran.

Anchetatorii au descoperit că acesta primise un sistem criptat de comunicaţii din partea agenţilor iranieni şi că le furniza acestora "informaţii privind sectorul energetic, securitatea în Israel şi oficialii din instituţiile politice şi de securitate".

Segev a fost arestat în luna mai, în timpul unei vizite în Guineea Ecuatorială şi extrădat în Israel, a mai informat Serviciul israelian de securitate internă (Shin Bet).

Oficialii iranieni nu au comentat încă declaraţiile Ministerului israelian de Justiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici