Un imigrant afgan, diagnosticat cu malaria şi tratat într-un spital din Budapesta

Un imigrant afgan care a pătruns pe teritoriul ungar pe la frontiera cu Serbia a fost diagnosticat cu malaria, fiind internat şi tratat într-un spital din Budapesta, relatează site-ul agenţiei de presă ungare MTI.

123 afișări
Imaginea articolului Un imigrant afgan, diagnosticat cu malaria şi tratat într-un spital din Budapesta

Un imigrant afgan, diagnosticat cu malaria şi tratat într-un spital din Budapesta (Imagine: Mediafax Foto)

Un specialist în infecţii de la spitalele St Istvan şi St Laszlo din Budapesta, Janos Szlavik, a declarat pentru postul de ştiri M1, miercuri seară, că un cetăţean afgan, care a imigrat în Ungaria în cursul zilei de marţi prin punctul de frontiera cu Serbia de la Roszke, a fost diagnosticat cu malaria.

Bărbatul, care în prezent se află într-un spital din Budapesta, a fost izolat şi primeşte tratament corespunzător pentru malarie. El a acuzat stări de febră în timpul procedurii de înregistrare, fiind transportat la un spital din oraşul Szeged, unde a fost testat pentru malarie şi a primit un rezultat pozitiv.

Specialistul este de părere că bărbatul ar fi contractat virusul în Afganistan, dar simptomele au apărut după o perioadă mare de incubare.

Cetăţeanul afgan este al patrulea pacient imigrant care primeşte tratament pentru malarie în cursul acestui an. Potrivit lui Szlavik, toţi cei patru pacienţi îşi vor reveni. El a subliniat că malaria se transmite printr-o specie de ţânţari care nu există în Ungaria şi nu de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că cele patru cazuri nu reprezintă o ameninţare pentru populaţia ungară. Szlavik a precizat că spitalul St Laszlo tratează , în medie, 10-15 pacienţi infectaţi cu malaria pe an.

Ungaria se confruntă cu numere-record de imigranţi şi solicitanţi de azil, care traversează ţara în drum spre Europa Occidentală. Ungaria a primit aproape 150.000 de imigranţi anul acesta, dintre care 50.000 numai luna aceasta, majoritatea venind din Serbia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici