Un jurnalist chinez a apărut public, la două luni după ce a dispărut în Wuhan

  • Un jurnalist chinez care a fost urmărit şi apoi reţinut de către poliţie în Wuhan a reapărut după aproape două luni
  • Li Zehua a difuzat urmărirea şi reţinerea sa de către poliţie pe 26 februarie şi de atunci nu a mai fost văzut public
  • Miercuri a publicat un videoclip în care spune că a petrecut două săptămâni în carantină în Wuhan şi apoi a fost plasat în altă carantină în oraşul său natal
1559 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist chinez a apărut public, la două luni după ce a dispărut în Wuhan

Un jurnalist chinez apare la două luni de la dispariţie

Li Zehua este un jurnalist chinez care a plecat la Wuhan în februarie, după ce un alt jurnalist, Chen Qiushi, a dispărut.

Înainte de a intra în oraşul de unde a plecat focarul de coronavirus, un prieten l-a avertizat că toate veştile negative legate de noul virus au fost colectate şi cenzurate de guvern. Media locală raporta doar aspectele pozitive precum recuperarea pacienţilor.

Li s-a dus cu speranţa că va descoperi o poveste interesantă despre muşamalizarea infecţiilor sau despre crematoriul oraşului umplut la refuz.

Pe 26 februarie, însă, într-un videoclip postat pe YouTubecu titlul „SOS”, Li Zehua arată o parte a unei urmăriri care s-a întins pe 30 de km. În loc să oprească când a fost somat să o facă, acesta a accelerat.

Când a ajuns la hotelul în care era cazat jurnalistul a fost reţinut de poliţişti.

Poliţiştii nu l-au amendat pentru tulburarea ordinii publice, în schimb l-au plasat imediat într-un centru de carantină pentru că nu s-a supus interdicţiei de a nu pătrunde în zone epidemice cu un grad ridicat de risc. În respectivul centru i-au fost confiscate dispozitivele electronice la intrare.

Într-un clip publicat zilele acestea, jurnalistul spune că a stat două săptămâni în centrul de carantină şi în această perioadă a urmărit ştirile de pe posturile TV chinezeşti.

Înainte să intre în contact cu familia sa, Li a mai fost plasat într-un centru de carantina din oraşul natal.

În cea mai recentă postare a sa, jurnalistul a descris maniera civilizată în care a fost tratat de forţele de ordine pe parcursul procesului de izolare.

Chen Qiushi, jurnalistul căutat de Li Zehua, încă lipseşte, potrivit unui cont de Twitter condus de prieteni, iar jurnalist care a raportat din Wuhan, Fang Bin, nu a mai fost văzut din februarie, relatează BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici