Un medic din Sierra Leone bolnav de Ebola a fost transferat în SUA

Un medic din Sierra Leone bolnav de Ebola a fost transferat, sâmbătă, în Statele Unite pentru îngrijiri medicale.

146 afișări
Imaginea articolului Un medic din Sierra Leone bolnav de Ebola a fost transferat în SUA

Un medic din Sierra Leone bolnav de Ebola a fost transferat în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicul Martin Salia, chirurg la Spitalul Connaught din Freetown, este primul cetăţean din Sierra Leone bolnav de Ebola care este transferat în Statele Unite, unde au mai fost tratate nouă cazuri de febră hemoragică.

Un pacient din Liberia bolnav de Ebola a decedat în Statele Unite, iar alte opt persoane s-au vindecat.

Medicul Salia va primi îngrijiri medicale la Spitalul Universitar din Nebraska, în oraşul Omaha.

Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 5.177 de persoane, din totalul de 14.413 cazuri înregistrate în opt ţări (Guineea, Liberia, Sierra Leone, Mali, Nigeria, Senegal, SUA şi Spania), conform celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici