Un milion de britanici sunt chemaţi acasă de autorităţi. Zborurile riscă să fie suspendate în orice moment

  • Ministerul britanic de Externe le recomandă cetăţenilor britanici aflaţi în străinătate să se întoarcă de urgenţă în ţară
  • Londra susţine că zborurile spre Marea Britanie sunt în pericol de a fi suspendate în orice moment
  • Ministrul de Externe susţine că cei care nu se grăbesc ar putea rămâne blocaţi în străinătate
4280 afișări
Imaginea articolului Un milion de britanici sunt chemaţi acasă de autorităţi. Zborurile riscă să fie suspendate în orice moment

Un milion de britanici sunt chemaţi acasă de autorităţi. Zborurile riscă să fie suspendate în orice moment

Ministerul britanic de Externe le-a cerut luni celor aproximativ un milion de britanici aflaţi în străinătate să îşi scurteze vacanţele şi să se întoarcă în ţară, în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii aeriene la nivel mondial îşi anulează cursele din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit The Guardian.

„Facem un apel urgent la cetăţenii britanici aflaţi în străinătate să se întoarcă acasă acum, cât încă există curse comerciale pentru a face acest lucru. La nivel mondial, din ce în ce mai multe companii aeriene îşi suspendă cursele şi din ce în ce mai multe aeroporturi se închid, unele fără niciun fel de avertisment”, a declarat ministrul de Externe, Dominic Raab.

„Acolo unde nu există zboruri comerciale, personalul nostru lucrează la foc continuu pentru a-i sprijini pe cetăţenii britanici. Dacă vă aflaţi în vacanţă în străinătate, este timpul să vă întoarceţi, cât încă puteţi”, a adăugat el.

Oficialii se tem că cei care nu se grăbesc ar putea să nu mai poată să se întoarcă în Marea Britanie în următoarele zile, riscând să rămână blocaţi departe de casă.

Cu toate acestea, criticii guvernului susţin că mulţi dintre britanicii aflaţi în străinătate sunt deja blocaţi acolo ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse de alte state ale lumii, aceştia având nevoie urgentă ca Londra să organizeze zboruri speciale pentru repatrierea lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici