Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut "miliardul"

Un bărbat a găsit un sac cu bani, a anunţat vineri poliţia din Republica Moldova, precizând că acesta este inscripţionat cu sigla Băncii de Economii, una dintre cele trei bănci din care au "dispărut" aproximativ 1,5 miliarde de dolari anul trecut, relatează Associated Press în pagina electronică.

1175 afișări
Imaginea articolului Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut "miliardul"

Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut "miliardul" (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul a văzut sacul vineri, sub un pod din Chişinău, şi a informat autorităţile, a declarat chestorul Gheorghe Cavaliuc, şeful interimar al poliţiei.

El nu a dezvăluit nici ce sumă de afla în sac şi nici în ce valută.

Cavaliuc a catalogat incidentul drept "o problemă de securitate internă" a băncii. El a anunţat că se efectuează cercetări şi a fost deschis un dosar penal.

Aproximativ 1,5 miliarde de dolari au "dispărut" de la Banca de Economii, de stat, şi de la băncile private Unibank şi Banca Socială, în noiembrie 2014, înainte de alegeri.

Băncile respective au fost plasate sub administrarea Băncii centrale. Potrivit unui raport parlamentar nepublicat, o parte din bani a fost transferată către bănci ruseşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici