Un mort şi 12 răniţi în intemperiile din SUA. Noi alerte de furtuni şi inundaţii în zona preeriei

Alerte de furtuni şi inundaţii au fost emise într-o serie de state situate în regiunea Marilor Câmpii joi, după ce o persoană a murit iar alte 12 au fost rănite în statul Oklahoma, în tornade care au distrus numeroase locuinţe.

93 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 12 răniţi în intemperiile din SUA. Noi alerte de furtuni şi inundaţii în zona preeriei

Un mort şi 12 răniţi în intemperiile din SUA. Noi alerte de furtuni şi inundaţii în zona preeriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O femeie a murit în adăpostul pentru furtună din locuinţa sa, inundat în timpul furtunilor din noaptea de miercuri spre joi, a anunţat poliţia din Oklahoma.

Intemperiile au afectat o regiune imensă, din Texas şi până în Nebraska, în care au fost semnalate miercuri zeci de tornade.

În numeroase zone din Oklahoma, Kansas şi nordul Texasului au fost emise joi alerte de inundaţii şi furtuni. De asemenea, un avertisment de tornade a fost emis pentru zona oraşului Jacksboro, a anunţat Serviciul Naţional american de Meteorologie (NWS).

Şase persoane dintr-un parc de locuinţe mobile instalat în sud-vestul Oklahoma City, o zonă afectată de o tornadă, au fost internate la un spital din regiune. Un bărbat în vârstă de 80 de ani, rănit la un şold, se afla într-o stare critică, potrivit unei purtătoare de cuvânt a spitalului.

Mii de locuinţe şi companii nu aveau curent, potrivit autorităţilor locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici