Un mort şi peste 30 de răniţi după prăbuşirea unei podele într-un lăcaş de cult din Franţa

Un copil de şase ani a murit şi peste 30 de persoane au fost rănite duminică, în urma prăbuşirii unei podele într-un local din Stains, în apropiere de Paris, transformat în lăcaş de cult, unde peste o sută de persoane se reuniseră în familie de Paşte.

338 afișări
Imaginea articolului Un mort şi peste 30 de răniţi după prăbuşirea unei podele într-un lăcaş de cult din Franţa

Un mort şi peste 30 de răniţi după prăbuşirea unei podele într-un lăcaş de cult din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest local este folosit de o biserică evanghelică, frecventată în principal de comunitatea haitiană.

Viaţa unui copil de doi ani, transportat la spitalul Necker din Paris, este în pericol, ca şi a unei femei de 42 de ani, a declarat prefectul departamentului, Christian Lambert, care a evocat de asemenea o "urgenţă relativă pentru alte 32 de persoane", rănite în cădere.

"Era o ceremonie cu 100-150 de persoane la primul etaj. O parte din primul etaj s-a prăbuşit din cauza greutăţii", a precizat prefectul. "Persoanele au căzut cu podeaua".

O sursă apropiată anchetei a declarat că structura ar fi putut fi afectată de dansurile foarte ritmate care însoţesc de obicei aceste ceremonii.

Bilanţul ar fi putut fi mult mai mare. "Nu era nimeni dedesubt", subliniază Christian Lambert, care a avertizat că serviciile sale vor examina "problema siguranţei acestei săli". Ancheta este efectuată pentru moment de comisariatul local.

În cadrul operaţiunii au fost mobilizaţi aproximativ 150 de pompieri, 48 de vehicule şi un elicopter pentru a evacua răniţii spre spitale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici