Un mort şi un rănit într-un incident la o centrală termică din Franţa

O persoană a murit şi o alta a fost rănită, la centrala electrică din localitatea Cordemais, situată în vestul Franţei, după ce au căzut de pe o pasarelă aflată la opt metri înălţime, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

169 afișări
Imaginea articolului Un mort şi un rănit într-un incident la o centrală termică din Franţa

Un mort şi un rănit într-un incident la o centrală termică din Franţa (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc marţi seară, când doi lucrători aflaţi pe un şantier de renovare amenajat la centrala termică din Cordemais (EDF) au căzut de pe o pasarelă situată la o înălţime de opt metri.

"Doi angajaţi ai unei întreprinderi care presta servicii pentru centrala de la Cordemais au căzut de pe o pasarelă situată pe şantierul de renovare", au explicat reprezentanţii centralei termice într-un comunicat oficial.

"Una dintre cele două persoane a decedat în pofida eforturilor depuse de echipele de intervenţie care s-au mobilizat imediat. Al doilea lucrător, care este în comă, în prezent, a fost preluat de echipele de salvare şi transportat cu elicopterul", se precizează în comunicatul EDF.

Bărbatul care a decedat avea 51 de ani, iar cel rănit, în stare gravă, 47 de ani, fiind transportat la spitalul din oraşul Nantes, situat la peste 30 de kilometri de Cordemais, potrivit serviciului local de pompieri.

Centrala termică de la Cordemais este cea mai mare de centrală de acest fel din Franţa şi una dintre cele mai importante din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici