Un petrolier aflat în oraşului port Jiddah din Arabia Saudită a explodat, după ce a fost lovit de „o sursă externă”

  • Un petrolier aflat în apropierea oraşului port Jiddah din Arabia Saudită a explodat în acestă dimineaţă, după ce a fost lovit de „o sursă externă”, a informat o companie de transport maritim.
  • Toţi cei 22 de marinari la bord a scăpat fără răni, a declarat grupul BW într-un comunicat. Compania a avertizat că este posibil să se scurgă ulei de la locul exploziei.
1662 afișări
Imaginea articolului Un petrolier aflat în oraşului port Jiddah din Arabia Saudită a explodat, după ce a fost lovit de „o sursă externă”

Un petrolier aflat în oraşului port Jiddah din Arabia Saudită a explodat, după ce a fost lovit de „o sursă externă”

Arabia Saudită nu a confirmat încă explozia, care a lovit un port crucial şi un centru de distribuţie pentru comerţul cu petrol. Luna trecută, o mină a avariat un alt petrolier în largul Arabiei Saudite într-un atac în care autorităţile i-au învinuit pe rebelii Houthi din Yemen, relatează AP.

Operaţiunile de comerţ maritim din Regatul Unit, o organizaţie aflată sub marina regală a Marii Britanii, a cerut navelor din zonă să fie prudente şi a declarat că investigaţiile sunt în curs de desfăşurare.

Dryad Global, o firmă de informaţii maritime, a raportat, de asemenea, explozia. Nimeni nu a oferit imediat o cauză.

Marea Roşie este o rută de transport vitală atât pentru încărcături, cât şi pentru aprovizionarea cu energie globală, făcând orice excaladare a conflictelor în zonă un pericol nu numai pentru Arabia Saudită, ci şi pentru restul lumii. Minele anti-navă aruncate în apă pot fi purtate de curenţii care se schimbă în funcţie de sezon în Marea Roşie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici