Un poliţist din SUA a fost achitat în cazul uciderii a doi afroamericani neînarmaţi

Un ofiţer de poliţie din Statele Unite a fost achitat sâmbătă de un judecător din Cleveland în cazul uciderii a doi afroamericani neînarmaţi, în noiembrie 2012, relatează BBC News Online.

165 afișări
Imaginea articolului Un poliţist din SUA a fost achitat în cazul uciderii a doi afroamericani neînarmaţi

Un poliţist din SUA a fost achitat în cazul uciderii a doi afroamericani neînarmaţi

Michael Brelo, în vârstă de 31 de ani, a fost achitat de acuzaţia de omucidere voluntară, în cazul morţii lui Timothy Russell şi Malissa Williams.

Incidentul s-a produs în noiembrie 2012, după ce autoturismul celor două victime, un Chevrolet Malibu, a dat rateuri în timp ce trecea cu viteză prin faţa sediului poliţiei din Cleveland, iar ofiţerii au crezut că au fost trase focuri de armă. Ulterior, 62 de maşini de poliţie au urmărit autovehiculul celor doi, într-o cursă care s-a încheiat după 35 de kilometri.

Treisprezece ofiţeri de poliţie au tras atunci 137 de focuri de armă, dar numai Brelo a fost pus sub acuzare, pentru că procurorii au apreciat că cuplul din maşină nu mai reprezenta o ameninţare când poliţistul s-a urcat pe autovehicul şi a tras 15 focuri de armă prin parbriz.

Dar judecătorul a afirmat că, în condiţiile în care şi ceilalţi ofiţeri au tras cu armele, în total 137 de focuri, nu poate spune fără urmă de îndoială că Brelo este responsabil pentru decesul celor două persoane.

Judecătorul John O'Donnell l-a achitat de asemenea pe Brelo de acuzaţia de atac în formă agravată. Brelo risca o pedeapsă de până la 22 de ani de închisoare dacă era găsit vinovat de omucidere voluntară.

Judecătorul a precizat că nu îl va "sacrifica" pe Brelo dacă dovezile nu justifică o condamnare. "Vinovat sau nevinovat, verdictul nu ar trebui să fie motiv pentru ca o societate civilizată să celebreze sau să se revolte", a adăugat el.

Statele Unite s-au confruntat în ultimii ani cu o serie de incidente în care poliţiştii au ucis persoane de culoare, unele dintre acestea declanşând proteste violente. Un astfel de incident a avut loc tot în Cleveland, în noiembrie 2014, când un poliţist l-a împuşcat pe un băiat afroamerican de 12 ani, Tamir Rice, care avea în mână un pistol de jucărie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici