Un primar din partidul lui Sarkozy vrea să interzică cultul musulman în Franţa

Primarul UMP de la Venelles, o comună din departamentul Bouches-du-Rhône cu aproximativ 8.000 de locuitori, s-a pronunţat într-un mesaj postat pe Twitter pentru "interzicerea cultului musulman" şi se aşteaptă să fie "exclus" din partidul lui Nicolas Sarkozy, relatează AFP în pagina electronică.

148 afișări
Imaginea articolului Un primar din partidul lui Sarkozy vrea să interzică cultul musulman în Franţa

Un primar din partidul lui Sarkozy vrea să interzică cultul musulman în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu sunt autorul" acestor mesaje postate pe Twitter, a declarat pentru AFP Robert Chardon, care urmează, în prezent, un tratament pentru cancer.

"#NSDIRECT trebuie interzis cultul musulman în Franţa", a scris primarul joi, într-un mesaj pe Twitter.

Hashtagul #NSDirect a fost lansat pe contul de Twitter al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy cu scopul de a-i încuraja pe utilizatorii reţelei de microblogging să-i adreseze întrebări la care urma să răspundă vineri.

Robert Chardon a repetat, pe contul său, în mai multe rânduri, îndemnul la "interzicerea" cultului musulman în Franţa.

În opinia sa, "cel care-l practică (trebuie să fie) escortat imediat la frontieră", i-a răspuns primarul unui utilizator al reţelei de microblogging, îndemnând la modificarea Constituţiei în vederea atingerii obiectivului.

"Eu suprim legea din 1905 şi proclam că Republica favorizează practicarea credinţei creştine", a afirmat primarul.

"Intenţionez să merg şi mai departe şi să candidez în alegerile regionale şi prezidenţiale", a declarat Chardon pentru AFP, afirmând că plănuieşte să candideze în alegerile primare din cadrul UMP, în cazul în care rămâne în partid.

"Risc să fie exclus", a recunoscut primarul, adăugând că "în acest caz, voi crea un nou partid".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici