Un submarin militar din Argentina a dispărut în Oceanul Atlantic

Un submarin militar din Argentina, care avea la bord 44 de membri ai echipajului, a dispărut în ocean, vineri, declanşând o căutare majoră a vasului care ar fi putut să aibă o defecţiune de comunicare, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei, informează site-ul cotidianului The New York Times.

28325 afișări
Imaginea articolului Un submarin militar din Argentina a dispărut în Oceanul Atlantic

Un submarin militar din Argentina a dispărut în Oceanul Atlantic

Nava submarină se afla în sudul Oceanului Atlantic la ultima comunicare a locaţiei, în urmă cu două zile.

"Investigăm motivele pentru lipsa comunicării. Dacă a fost o problemă, nava ar trebui să iasă la suprafaţă", a anunţat Enrique Balbi, un purtător de cuvânt al Marinei argentiniene.

Enrique Balbi a declarat că submarinul, care a plecat din oraşul sudic Ushuaia şi ar fi trebuit să ajungă în oraşul Mar del Plata, ambele în Argentina, are suficiene provizii pentru câteva zile şi cel mai probabil îşi va continua călătoria.

Potrivit International Business Times, raportul iniţial a arăta că nava a suferit o problemă electrică şi că ar fi fost vorba de un incendiu. Alte rapoarte anunţau că submarimul a fost găsit şi trimis în Mar del Plata, însă Balbi a negat afirmaţiile

ARA San Juan este un submarin de tip diesel-electric de clasa TR-1700 care a fost pus pentru prima oară în funcţiune în anul 1985. După ce a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, acesta şi-a reluat activitatea în 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici