Un tribunal din Scoţia îi dă dreptate lui Boris Johnson: Suspendarea Parlamentului nu ţine de competenţa justiţiei

Decizia premierului britanic Boris Johnson de a suspenda Parlamentul de la finalul acestei luni până la jumătatea lui octombrie este legală, a hotărât miercuri un tribunal din Scoţia, potrivit Reuters.

209 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Scoţia îi dă dreptate lui Boris Johnson: Suspendarea Parlamentului nu ţine de competenţa justiţiei

Judecător: Decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul este legală

Mai mult de 75 de parlamentari britanici au contestat la curte dreptul lui Johnson de a suspenda Parlamentul sau de a amâna sesiunea parlamentară, argumentând că este ilegal sau neconstituţional deoarece încearca să facă acest lucru pentru a forţa un Brexit fără acord pe 31 octombrie, limitând astfel posibilitatea ca adversarii săi să se opună.

Judecătorul Raymond Doherty a declarat că această chestiune nu ţine de competenţa justiţiei, ci este o problemă politică ce trebuie să fie judecată de către Parlament şi electorat.

”Din punctul meu de vedere, sfatul dat în ceea ce priveşte decizia de amânare este o chestiune ce implică sistemul şi raţionamentul politic”, a declarat Doherty în faţa Curţiii Supreme Civile din Scoţia.

”Acesta este un teritoriu politic şi un proces decizional care nu poate fi evaluat împotriva standardelor legale, ci doar de raţionamente poliitice”, a adăugat acesta.

Joanna Cherry, mmebră a Partidului Naţional Scoţian, care a condus această mişcare, a anunţat că va face apel la această decizie.

Johnson a anunţat pe 28 august că va suspenda Parlamentul de la jumătatea lunii septembrie până la mijlocul lunii următoare, cu puţin timp înnainte ca Marea Britanie să părăsească UE pe 31 octombrie, pentru a permite Guvernului să anunţe un nou program legislativ.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Taguri:
m britanie,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici