STARE DE CRIZĂ în alte două judeţe din Ungaria. Autorităţile au început construcţia gardului la frontiera cu Croaţia

Guvernul ungar a decretat stare de criză în alte două judeţe, pe fondul crizei imigranţilor, numărul total al judeţelor vizate de această măsură ajungând astfel la şase, informează ultima ediţie a jurnalului oficial Magyar Kozlony, citată de MTI.

1182 afișări
Imaginea articolului STARE DE CRIZĂ în alte două judeţe din Ungaria. Autorităţile au început construcţia gardului la frontiera cu Croaţia

Ungaria a început construcţia gardului la frontiera croată (Imagine: Hepta)

Starea de criză a fost decretată în judeţele Zala şi Vas, din vestul Ungariei. Măsura a intrat în vigoare vineri dimineaţă, la ora 8.00 (9.00, ora României), şi este valabilă cel mult până la 18 martie 2016.

Numărul total al judeţelor din Ungaria în care a fost decretată starea de criză a ajuns astfel la şase.

Guvernul de dreapta condus de premierul Viktor Orban a decretat joi seară starea de criză în judeţele Baranya şi Somogy, situate în sud-vestul ţării, la frontiera cu Croaţia, conform ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto. Măsura a fost decisă deoarece sistemul de imigraţie din Croaţia "s-a prăbuşit într-o singură zi", a precizat Szijjarto.

Marţi, Guvernul a decretat starea de criză în judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad, situate la frontiera cu Serbia.

Ungaria a început construcţia gardului la frontiera croată

Ungaria a început vineri dimineaţă construcţia unui gard temporar la frontiera cu Croaţia, a anunţat premierul Viktor Orban, citat de agenţia MTI.

Orban a declarat pentru postul public de radio Kossuth că gardul urmează să aibă o lungime de 41 de kilometri.

"Trebuie să întreprindem aceleaşi acţiuni care au fost implementate la frontiera ungaro-sârbă", a adăugat el.

Câteva sute de poliţişti şi soldaţi au fost trimişi la graniţa ungaro-croată, a precizat premierul, amintind că autorităţile ungare au capturat deja un terorist.

"Ştim cine a organizat atacul împotriva statului ungar de pe teritoriul sârb", a subliniat premierul Orban.

Toate eforturile trebuie să se concentreze acum pe oprirea fluxului de imigranţi clandestini, iar acest "lanţ de afaceri" trebuie întrerupt, a apreciat Orban, referindu-se la modul în care Europa ar trebui să gestioneze criza migraţiei ilegale.

Premierul ungar a anunţat miercuri decizia de a construi un gard metalic pe unele segmente ale frontierei cu Croaţia, deşi Budapesta şi-a atras critici internaţionale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia.

Marţi, Ungaria a anunţat de asemenea că va construi un gard metalic şi pe segmente ale frontierei cu România.

"Oricum, puterea reală nu constă într-un gard", a subliniat Orban miercuri, referindu-se la noile măsuri legislative mai dure luate de Ungaria împotriva imigranţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici