Ungaria este pregătită "să rezolve" toate problemele semnalate de CE

Ungaria este pregătită să "rezolve" toate problemele semnalate de Comisia Europeană cu privire la legile care limitează independenţa băncii centrale şi a judecătorilor, a declarat, marţi, la Strasbourg, un ministru din Guvernul lui Viktor Orban, Zoltan Kovacs.

280 afișări
Imaginea articolului Ungaria este pregătită "să rezolve" toate problemele semnalate de CE

Viktor Orban (Imagin: Mediafax Foto/AFP)

"Ungaria este pregătită să rezolve toate problemele ridicate în cadrul dialogului tehnic cu Comisia" Europeană, care a declanşat procedura de infringement împotriva Budapestei, a declarat ministrul.

Guvernul ungar este "optimist că va putea ajunge la un acord rapid", a adăugat el, cu ocazia unei sesiuni a Parlamentului European.

"Nu avem un contencios cu Comisia în privinţa principiilor fundamentale", a declarat el. În prezent, au loc discuţii la nivelul "detaliilor tehnice şi problemelor juridice", a adăugat ministrul.

Comisia Europeană a adresat o somaţie oficială Guvernului Ungariei, cerând modificarea măsurilor legislative care afectează independenţa băncii centrale şi a justiţiei, în caz contrar existând riscul sancţiunilor, a anunţat preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.

CE a anunţat trimiterea a trei scrisori de somaţie, prima etapă a procedurii de infringement.

Premierul ungar Viktor Orban este somat să modifice reformele constituţionale referitoare la banca centrală, la statutul judecătorilor şi autoritatea ungară de protejare a datelor. Acesta are la dispoziţie o lună pentru a efectua aceste modificări, au precizat colaboratorii lui Barroso.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici