Ungaria: 6 morţi, dintre care 4 români, şi alţi 27 răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir - VIDEO

Şase persoane au murit şi altele au fost rănite, marţi, în urma coliziunii frontale dintre un autocar românesc şi un camion slovac pe autostrada M70 din Ungaria.

6554 afișări
Imaginea articolului Ungaria: 6 morţi, dintre care 4 români, şi alţi 27 răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir - VIDEO

Ungaria: 6 morţi, dintre care 4 români, şi alţi 27 răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir

Bilanţul accidentului rutier produs în Ungaria a ajuns la şase morţi, o persoană care avea răni grave decedând la spital, anunţă şeful poliţiei locale, Janos Tiborcz.

Potrivit oficialului citat, o persoană care suferise răni grave în urma coliziunii autocarului înmatriculat în România cu un TIR a decedat la spital.

Cinci persoane - patru români şi şoferul TIR-ului - au murit pe loc în momentul în care autocarul românesc s-a lovit frontal cu un autocamion sloven, pe şoseaua M70.

Potrivit unui martor, autocarul a intrat pe contrasens după ce şoferul ar fi adormit la volan.

Ataşatul român de Interne în Ungaria, Ion Benţe, declara cu puţin timp în urmă că numărul persoanelor rănite în accident era de 27, iar una era în stare gravă, medicii fiind rezervaţi în legătură cu şansele de supravieţuire.

Benţe a declarat pentru MTI că a vizitat persoanele rănite la spital, mulţumind autorităţilor ungare pentru operaţiunea de salvare.

Accidentul s-a produs la ora locală 4.50 (5.50 ora României), în Ungaria, în apropiere de graniţa cu Slovenia, când un autocar aparţinând firmei Atlassib a intrat în coliziune cu un TIR.

Autocarul românesc efectua o cursă pe relaţia România-Spania.

Directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat pentru MEDIAFAX că autocarul se îndrepta către Spania şi transporta pasageri din toate oraşele mari din România.

"Autocarul a ieşit aseară (luni - n.r.) din ţară pe la Arad şi se îndrepta către Spania. De la Bucureşti până la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile oraşe", a declarat Micu.

Oficiali din cadrul Ambasadei României la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenţă consulară.

În autocarul românesc se aflau 40 de persoane - doi şoferi şi 38 de pasageri.

Şeful poliţiei locale, Janos Tiborcz, a declarat că accidentul s-ar fi produs după ce autocarul românesc a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un TIR înmatriculat în Slovenia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici