Ungaria se pregăteşte să închidă un punct feroviar de trecere a frontierei cu statul croat

Ungaria desfăşoară pregătiri pentru închiderea punctului feroviar de trecere a frontierei cu Croaţia din apropiere de satul Gyekenyes şi va instala în curând un vagon de marfă pe şinele de cale ferată, au declarat miercuri autorităţile locale, pentru agenţia de presă MTI.

788 afișări
Imaginea articolului Ungaria se pregăteşte să închidă un punct feroviar de trecere a frontierei cu statul croat

Ungaria se pregăteşte să închidă un punct feroviar de trecere a frontierei cu statul croat (Imagine: Hepta/Mediafax)

Începând cu vinerea trecută, poliţia ungară i-a îmbarcat în trenuri pe imigranţii care au ajuns în ţară din Croaţia, aceştia fiind transportaţi apoi la centrele de înregistrare. Până în prezent, 15.000 de imigranţi au fost preluaţi din comuna Zakany, situată la graniţa cu statul croat.

Primarul local Szabolcs Janko a confirmat pentru MTI că se desfăşoară pregătiri pentru a închide frontiera, însă nu a putut preciza când va fi gata gardul.

Miercuri după-amiază, alţi 1.200 de imigranţi au fost transportaţi la graniţa dintre Croaţia şi Ungaria, apoi preluaţi de poliţia ungară în oraşul Barcs, a informat un corespondent al canalului public de ştiri M1. Imigranţii s-au îmbarcat în tren pentru a ajunge la centrul de înregistrare de la Szentgotthard sau Hegyeshalom, la graniţa cu Austria, a mai spus corespondentul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici