Uniunea Europeană prelungeşte din nou controalele la frontierele a cinci ţări care fac parte din Schengen

Statele membre UE au confirmat o nouă prelungire de trei luni a controalelor la frontierele a cinci ţări care fac parte din spaţiul Schengen, relatează cotidianul francez Le Figaro pe pagina electronică.

3221 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană prelungeşte din nou controalele la frontierele a cinci ţări care fac parte din Schengen

Uniunea Europeană prelungeşte din nou controalele la frontierele a cinci ţări care fac parte din Schengen

Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia pot astfel să continue să opereze controale la frontiere până pe data de 11 mai 2017. Controalele au fost reintroduse în 2015, justificate prin fluxul de imigranţi cu care se confruntă aceste state.

Executivul europen a acceptat pentru prima oară în mai 2016 o prelungire excepţională a controalelor la frontiere restabilite de cele cinci state. Acesta a justificat atunci că este vorba despre o situaţie excepţională şi a fixat ca obiectiv revenirea la situaţia normală până în decembrie 2016, însă acest obiectiv nu a fost atins.

Aceste derogări excepţionale sunt valabile doar pentru anumite puncte de trecere a frontierei din cele cinci ţări vizate. Pentru Austria, de exemplu, ele vizează frontierele terestre cu Ungaria şi Slovenia, iar pentru Germania, frontiera terestră cu Austria.

Berlinul şi-a anunţat deja intenţia de a-şi justifica în viitor controalele la frontiere fără a se mai baza pe motivul migraţiei ci pe ameninţarea teroristă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici